Son Zamanlarda Sıklıkla Duyduğumuz NFT..

  • Anasayfa
  • Son Zamanlarda Sıklıkla Duyduğumuz NFT..
image

Son Zamanlarda Sıklıkla Duyduğumuz NFT..

NFT Nedir?

NFT, sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve genellikle birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar.

2014'ten beri var olmalarına rağmen, NFT'ler artık dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için giderek daha popüler bir yol haline geldiler.

NFT ile Kripto Para Birimi Arasında Ne Fark Var?

NFT, değiştirilemez token anlamına gelir. Genellikle, Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimiyle aynı tür programlama kullanılarak oluşturulur, ancak benzerlik burada sona erer.

Fiziksel para ve kripto para birimleri "değişebilir"dir, yani birbirleriyle takas edilebilirler. Aynı zamanda değer olarak da eşittirler - bir dolar her zaman başka bir dolar değerindedir; bir Bitcoin her zaman başka bir Bitcoin'e eşittir. Crypto'nun değiştirilebilirliği, onu blok zincirinde işlem yapmak için güvenilir bir araç haline getirir.

NFT'ler farklıdır. Her bir NFT’nin birbiriyle değiştirilmesini veya birbirine eşit olmasını imkansız kılan bir dijital imzası vardır. Yani takas edilemez.

NFT Nasıl Alınır?

Kendi NFT koleksiyonunuzu oluşturmaya istiyorsanız, bazı önemli öğeleri edinmeniz gerekir:

İlk olarak, NFT'leri ve kripto para birimlerini saklamanıza izin veren bir dijital cüzdan edinmeniz gerekecek. NFT sağlayıcınızın hangi para birimlerini kabul ettiğine bağlı olarak, muhtemelen Ether gibi bir kripto para birimi satın almanız gerekecektir. Binance, Coinbase, Kraken, Gate.io gibi platformlarda kredi kartı kullanarak kripto satın alabilirsiniz. Ardından, borsadan seçtiğiniz cüzdanınıza taşıyabilirsiniz.